.comment-link {margin-left:.6em;}

Yecinto - Your ECommerce Innovation Trends and Online marketing blog

Martijn's blog

zondag, juni 19, 2005

Google ook in de strijd om dieper de shopping market te betreden?

Gevonden op tweakers; Google zou zich beraden op het lanceren van een betaaldienst genaamd "Google Wallet". Genoemde bronnen zijn de wall street journal en search engine watch.

Naast de additionele inkomstenstroom denk ik dat Google het met name ook zal doen voor het argument wat de WSJ hier noemt:

"Beyond a possible additional revenue stream, an electronic-payment service could give Google more insight into the effectiveness of its core advertising service. Google might be able to better track whether users who click on search-related advertisements make purchases from the advertiser."

Adverteren hoeft geen kostenpost te zijn zolang je kunt meten dat er direct inkomsten uit voortvloeien - 1 van de redenen van het huidige succes van Google Adwords; de online adverteerders van DSB, Wehkamp en eBay leggen natuurlijk niet voor niets de enorme budgetten neer voor deze manier van adverteren.
Door de mogelijkheden van het meten van je omzet (gerelateerd aan je Google adwords uitgaven) te vergroten zal het steeds inzichtelijker worden hoe je geld kunt verdienen door het in Adwords te besteden :) Een dubbelslag dus - een nieuwe omzetmarkt en een product dat je "core" markt verder kan laten groeien.

Het lijkt dat de strijd die enige tijd geleden begon op de Zoekmarkt zich nu aan het uitbreiden is naar "Shopping Search" zoals al in een eerder bericht weergegeven.

Kleine update:

Nog een leuke Google Payments analyse: http://sem.weblogsinc.com/entry/1234000137047306/

En ook Dutchcowboys meldt dit gerucht en verwijst naar een (Noors??) artikel.