.comment-link {margin-left:.6em;}

Yecinto - Your ECommerce Innovation Trends and Online marketing blog

Martijn's blog

donderdag, november 10, 2005

Marktplaats lanceert "Kentekenhulp"

Marktplaats.nl maakt bekend dat haar gebruikers vanaf vandaag gebruik kunnen maken van de Marktplaats Kentekenhulp. Kentekenhulp biedt gebruikers geheel vrijblijvend de mogelijkheid om nog sneller en eenvoudiger een autoadvertentie te plaatsen. De autorubriek is één van de populairste advertentiecategorieën op Marktplaats.nl.
Bij alle auto´s in Nederland hoort een specifiek kenteken. Als een auto een kenteken toegekend heeft gekregen, blijft dit kenteken altijd bij de auto horen. Gebruikers die gebruik maken van Kentekenhulp voeren bij het aanmaken van een advertentie het kenteken in en automatisch worden de belangrijkste kenmerken van de auto herkend en in de advertentie ingevuld. De volgende kenmerken worden automatisch herkend: het merk van de auto, het model, het bouwjaar, de kleur, de brandstof, het gewicht en de carrosserie.
De autorubriek is één van de populairste advertentiecategorieën op Marktplaats.nl. Gedurende de eerste drie kwartalen van 2005 zijn meer dan 650.000 autoadvertenties op Marktplaats geplaatst. Op dit moment staan er ongeveer 70.000 auto´s te koop op de site.
"Marktplaats staat garant voor toegankelijkheid, gemak en eenvoud", aldus Oscar Diele, Algemeen Directeur Markptlaats.nl. "In lijn daarmee kijken we continue naar mogelijkheden om de site nog gemakkelijker te maken voor onze gebruikers. We zijn van mening dat de introductie van Kentekenhulp - voor de grote groep gebruikers in de autocategorie - daar een goed voorbeeld van is."

(dit is het persbericht - ik had vandaag geen tijd om het in eigen woorden te vertalen :) )